středa 18. června 2008

Vepřová panenka na citrónu a medu



Dnes jsem si udělal výborný oběd, respektive skvělé obědy vařím často, ale ten dnešní hodnotím známkou AA+.

Tady je recept:
Vepřovou panenku nakrájíte na plátky (o tloušťce Kristova malíčku) a okořeníte pepřem, česnekem, paprikou, hořčičným semínkem, petrželí, karotkou, pastyňákem, posolíte to (neboli posypete směsí Steak pfeffer od Kotányi :), v misce pokapete trochou panenského olivového oleje a přidáte lžíci včelího medu od svého oblíbeného lokálního včelaře a nakonec přidáte menší citrón nakrájený na tenoučké plátky. Rukama důkladně promísíte (miska odslova mísit? wow) a necháte rozležet.

Mezitím, co se maso rozléhá, dejte vařit erteple (k sehnání v každé lepší slezské prodejně zeleniny).

Až usoudíte, že chutě už se v misce dokonale promísily (wow), medailonky zprudka orestujte a poté nechte pod pokličkou dusit ve vlastní šťávě. Zhruba za půl hodinky maso změkne a vy můžete podávat.

Nechte si chutnat!

0 komentářů: